Våra experter

Möt
Rijad Sadikovic

Rijad Sadikovic är revisor som ser likheterna mellan revisionsarbetet och sitt fritidsintresse fotboll. Som två typer av lagarbete där varje spelare är specialiserad i sin roll medan de arbetar mot samma mål. Under universitetsstudierna blev det tydligt för honom att han ville sikta mot att arbeta som auktoriserad revisor.

Bor: Ystad med sambo

Gör på fritiden: Spelar fotboll. Att snöra på sig skorna och lämna allt annat utanför planen är en slags mental avkoppling. Under längre ledigheter reser han gärna ihop med sin sambo

Oväntad färdighet: Talar fyra språk flytande. Svenska, bosniska, engelska och tyska. Strategiskt är det en jättebra blandning vid resor i Europa.

Hur länge har du jobbat hos Faktor?

- Sedan 2017. Jag är uppvuxen i Ystad och under min civilekonomutbildning i Lund började jag undersöka vad för redovisnings- och revisionsbyråer som fanns i Ystadstrakten. Av det jag hittade fick jag bäst känsla för Faktor. De sökte ingen då, men behovet av fler medarbetare fanns nog ändå. Jag kontaktade dem, fick komma på ett möte och efter det fick jag en tjänst redan under min sista termin på universitetet.

Vem är du i ditt arbete?

- Jag är ganska lugn och trygg som person och det är en styrka i mitt arbete. Jag vet vad jag gör och att jag gör saker och ting noggrant. Att sätta mig in i något och analysera på djupet är något jag tycker om. Då och då får jag höra från kunder att jag är professionell, vilket är viktigt eftersom vi arbetar mot lagar och regelverk. Det känns ju jättebra att höra! Det har att göra med mitt lugn och min ansvarsfullhet. Jag är den analytiska typen som alltid försöker se helheter.

Vad är mest motiverande med ditt arbete?

- Att jag hela tiden kan bli duktigare och duktigare. För varje ny kund eller nytt uppdrag får jag mer erfarenhet och kunskap. För mig är det viktigt att jag fortsätter att utvecklas framåt och det kan jag här. De kurser och den stöttning jag behöver på vägen till att bli auktoriserad revisor får jag här. Som revisor kommer jag få arbeta ännu närmre mina kunders utveckling och få vara med när revisionen blir mer och mer digital. De digitala verktygen kommer ge mina kunder en större säkerhet och mig mer tid åt rådgivningsbiten. Det är de bitarna jag ser mest fram emot.

Lär känna våra experter