Våra experter

Möt
Kerstin Hansson

Kerstin Hansson är den rationella problemlösaren som är övertygad om att tydlighet och social kompetens är nyckeln till framgång som auktoriserad redovisningskonsult. Hon är också vegetarianen som groddar skott i köket och odlar grönsaker mellan buskarna i trädgården. Redan som tonåring hittade hon sitt intresse för ekonomi.

Bor: i Ystad med man och har två vuxna barn.

Gör på fritiden: yogar, dansar, spontanodlar i trädgården och reser nära för att vandra vid hav, i skog och kring okända platser i Skåne.

Bäst på jobb: blandningen av åldrar och erfarenheter bland alla anställda och tilliten som våra ledare har till oss.

Vad var det som gjorde att du blev redovisningskonsult?

- Att arbeta med ekonomi var tidigt självklart för mig. Jag är uppväxt i en familj där företagande alltid funnits nära och jag har en strukturerad personlighet som gjorde vägen rätt för mig. När jag stod inför valet att bli revisor eller konsult var konsult ett självklart val. Som konsult får jag arbeta nära mina kunder och ha en rådgivande roll.

Vad är roligast att få hjälpa kunder med?

- Det är att se ett bokslut växa fram. Då kan jag se vilka olika vägar företaget kan ta för att komma framåt och hjälpa dem att hitta sina prioriteringar. Jag trivs när jag får lära känna en verksamhet och dess ägare, när jag får vara coach och hjälpa människor att få insikt i sådant de tycker är svårt. Jag tycker om att lyssna på mina kunder och att alltid försöka se lösningen, när jag kan delge lösningen sen, då är mitt jobb riktigt roligt

Vad är det som gjort att ditt arbete är intressant över tid?

- Det ena är mina uppgifter och det andra är arbetsplatsen. Att arbeta med ekonomin för ett litet eller medelstort företag gör att jag får frågor om allt, jag ställs hela tiden inför nya frågor. Allt fortsätter vara nytt och jag får ha den problemlösande funktionen jag gillar. För mig är det också viktigt att ha ledare som vill att både jag och arbetsplatsen ska utvecklas framåt. Hos Faktor finns en kultur där alla arbetar under eget ansvar och alla är lika viktiga, det skapar en jämnvikt och en trevlig arbetsplats.

Lär känna våra experter