Våra experter

Möt
Johan Gabrielsson

Johan Gabrielsson har Faktor i blodet. När han var barn drevs företaget av hans morfar som på 80-talet lämnade över till dottern Iréen Gabrielsson, Johans mamma. Som tonåring arbetade han extra och städade på kontoret i Ystad och efter studenten fick han arbete i receptionen. Sedan 2010 är Johan tillbaka på Faktor för att stanna, och 2017 blev han auktoriserad revisor. Om någon har arbetat sig upp från golvet till toppen inom företaget, så är det Johan.

Bor: i Ystad

Familj: fru och tre barn

Är: tredje generationen Faktor

Åker: skidor

Spelar: tennis

Förbereder just nu: halvmara i Köpenhamn

Bonus: är utbildad sommelier

Ny era fast samma stabila Faktor

Sedan 2013 har Johan drivit Faktor ihop med Håkan Ekstrand och den första september 2017 tar de båda klivet och blir ägare till Faktor. ”Faktor har ju i princip varit min uppväxt och fungerat som en del av familjen, men det var aldrig min plan från början att ta över. Men så fick jag frågan i ett skede där det plötsligt blev självklart för mig”, inleder Johan.

Hur förändras din roll när du går upp som ägare?

"Egentligen ändras inte så mycket mer än att vi får totalansvaret för företaget. Håkan och jag har haft en effektiv uppdelning av våra arbetsuppgifter sedan vi tog över driften. Han sköter IT och personal, och jag tar hand om marknadsföring och intern administration. Vår ambition är att hela tiden utveckla företaget och ligga i framkant med teknologin för att alltid kunna ge våra kunder den bästa upplevelsen. Och som ägare tycker jag att det kanske blir ännu lite viktigare att vara aktiv i verksamhetens hjärta, alltså att ta uppdrag hos våra kunder precis som vanligt."

Vad bidrar du med utöver din långa erfarenhet av Faktor?

"Jag har två internationella utbildningar och en hel del erfarenhet av att arbeta utomlands. I Sydney tog jag min bachelor of business med inriktning mot management som jag sen byggde på i England sex år senare, då med en master of business administration. Där emellan hann jag arbeta i Oslo på olika chefspositioner inom hotell och restaurang. Jag har sett olika delar av världen och träffat människor från många branscher, det är värdefullt för oss som arbetar med att hjälpa företag över branschgränser."

Vilken är din största styrka i ditt arbete?

"Det är nog att jag är allsidig, hur tråkigt det än låter", säger Johan och skrattar till. "Men det gör det ju väldigt lätt för mig att sätta mig in i andra verksamheter. Jag älskar att analysera och är matematiskt lagd. Vi vill gärna ge våra kunder tydliga utlåtanden om deras läge och då är det extra roligt att det kunna ge dem en klar och snabb analys."

Om du måste välja en sak, vad är då roligast med Faktor?

"Kundkontakten", Johan tvekar inte. "Att bli förtrogen med en kunds företag och att få se hur våra råd och erfarenheter kan få dem att växa, då är mitt arbete som allra roligast."

Vad är dina planer för Faktor i framtiden?

"Nu har vi nyligen öppnat ett andra kontor, vi behövde mer plats, helt enkelt. Men istället för att bygga ut kontoret i Ystad så valde vi att upprätta ett i Skurup. På det sättet täcker vi en större yta och får plats till ytterligare några anställda i framtiden."

Lär känna våra experter