Våra experter

Möt
Jenny Tuvesson

Jenny Tuvesson är den outtröttliga bokmalen och listförfattaren som har hittat ett sätt att sysselsätta sitt aldrig vilande ordningssinne. Om hon inte arbetade med bokföring och ekonomi, då vet hon inte vad hon skulle göra. För 8 år sedan började hon som receptionist hos Faktor, idag är hon auktoriserad redovisningskonsult och har nått sitt mål.

Bor: på ett litet lantbruk utanför Rydsgård med man, två söner på 22 och 20 år samt en dotter på 18 år

Gör på fritiden: läser 2–3 böcker i veckan, helst spänning och fantasy

Mest spännande i jobbet: Faktors nya digitala verktyg, att få lära nytt och se hur digitalisering kan frigöra mer tid för värdefulla samtal med kunder

Varför blev just du redovisningskonsult?

- Jag har alltid gillat ordning och reda. Jag tycker om att sätta mig in i nya saker, men jag är inte den första som ropar av glädje över en överraskning. I mitt arbete vill jag kunna göra mig en översikt som tar mig från klarhet till klarhet. På det sättet har jag alltid vetat att jag ville ha ett strukturerat arbete där mitt ordningssinne jobbar effektivt och får mig att må bra.

Vilken är den roligaste arbetsuppgiften du har?

- Det finns inte en ensam uppgift som är roligast. Det är hela kedjan som gör mitt arbete intressant. Helheten som innehåller både löpande bokföring, rådgivningsbiten, kommunikationen med kunden och till slut årsredovisningen som sammanfattar året. Men om jag ska välja en sak, då är det att träffa kunder.

Vad i din personlighet bidrar till din roll hos Faktor?

- Det är nog mer en vana än ett personlighetsdrag: jag gör listor. Listor över allt möjligt, både hemma och på jobb. Jag gillar översikten som en lista ger, det är ett sätt jag tycker om att arbeta på. Det är väl grunden till det strukturerade arbetssättet jag gillar – och som gör att jag tycker om mitt jobb så mycket som jag gör.

Lär känna våra experter