Våra experter

Möt
Emilia Sjögren

Emilia Sjögren är den auktoriserade redovisningskonsulten med dubbla examina som drivs av att ta reda på sådant hon inte vet för att kunna lära sina kunder ännu mer. Hennes pedagogiska sätt bidrar till att det ofta är hon som tar hand om våra praktikanter. För kul och avkoppling spelar hon gärna bräd- och strategispel ihop med sin sambo på fritiden.

Bor: i Ystad med sambo och två barn på 4 respektive 1 år.

Gör på fritiden: löptränar, spelar strategispel och umgås med familj och vänner. Just nu planerar hon och hennes sambo också sitt bröllop.

Bäst på jobb: att få arbeta med koncerner och stora företag. Samspelet mellan olika bolag tycker jag är spännande.

Vilken bakgrund har du som auktoriserad redovisningskonsult?

- I grunden har jag en kandidatexamen i ekonomi och marknadsföring. Mitt första mål var att arbeta med strategisk marknadsföring, men ju längre in på min utbildning jag kom, desto mer intressant blev ekonomibiten. Så efter min universitetsexamen gick jag också en YH-utbildning mot redovisningsekonomi. År 2019 blev jag auktoriserad redovisningskonsult och 2020 började jag arbeta hos Faktor.

Vad är det som är roligt med redovisning?

- Ekonomi är konkret. Det finns ett rätt och ett fel och det hjälper mig att göra tydliga bedömningar snabbt. Det finns alltid ett svar att ta reda på och jag tycker det är spännande att ta reda på sådant jag inte vet. Jag gillar att lära mig nytt. På en redovisningsbyrå som Faktor händer det också alltid något och jag hinner aldrig bli uttråkad. Arbetet är varierande, ger mig kundkontakt och låter mig fungera som problemlösare.

Vilka är dina personliga styrkor i arbetet?

- Jag gillar att arbeta med stora företag. Gärna hela koncerner där jag får se samspelet mellan flera olika bolag. Jag tycker också mycket om att arbeta med nystartade företag där jag får vara med ända från början. I båda situationerna är det en del nytt och komplicerat som är viktigt att min kund förstår och jag tycker det är roligt att få förtroendet att förklara. Jag är bra på att lära ut och det är en styrka när det kommer till att skapa bra relationer till mina kunder.

Lär känna våra experter