Våra experter

Möt
Christopher Hederström

Christopher Hederström är redovisningskonsulten som alltid närt ett intresse för ekonomi och entreprenörskap. Under sina universitetsstudier träffade han likasinnade och kunde förkovra sig i aktiehandel och börsteori. Sina teoretiska intressen balanserar han upp med musik. När han nyligen köpte en ny gitarr åt sig själv köpte han också en till sitt äldsta barn.

Bor: i Sjöbo med fru och två barn på 6 respektive 3 år.

Gör på fritiden: Förutom familj och vänner fördjupar han sitt intresse i ekonomi och börspsykologi genom att studera och handla med aktier.

Oväntad talang: Sjunger och spelar gitarr. Sjöng offentligt för första gången på sitt eget bröllop och övar just nu inför att sjunga på sin systers bröllop.

Hur hittade just du till Faktor?

- Jag tog examen 2019 och var egentligen nöjd med det jobb jag fick efter avslutade studier. Mina barn var små och allting var tryggt och bra. Men så såg jag en annons om att Faktor sökte en person som jag, jag sökte inte tjänsten omgående men annonsen låg liksom kvar i bakhuvudet. Jag förstod efter ett tag att hos Faktor kunde jag få en bra chans att jobba inte bara med redovisning, utan också med revision på sikt. Så, jag tror det var dagen innan julafton, då chansade jag och hörde av mig om annonsen fortfarande var aktuell. Knappt tre månader senare började jag arbeta här.

Vad för uppdrag tycker du är extra roliga?

- För mig är det roligt att arbeta med olika kunder i olika branscher, att få vara med och stötta i deras företagsresor och vara deras förlängda arm. Med en bredd av branscher får arbetet en naturlig variation och allra roligast är att få arbeta med kunder som har aktiva mål att växa. Just nu är jag också väldigt nyfiken på revision. Att få fortsätta blicka framåt efter att grundarbetet och redovisningen är gjord, att analysera trender och ge råd utifrån revisionen. Att se framåt och på djupet vara med i den ekonomiska utvecklingen, det tycker jag är spännande.

Vilka egenskaper är bra att ha i ditt arbete?

- Förutom yrkeskunnande tror jag det viktigaste ändå är social kompetens. Att kunna möta olika människor och bygga personliga, professionella relationer till dem. Jag upplever det som en styrka, och inte minst en sak som gör arbetet trevligt och kul!

Lär känna våra experter