Vår historia

Om Faktor

Du ska ägna dig åt det du gör bäst. Det är vår största övertygelse. Att göra tid och rum för att låta var och en göra det vi är bäst på, tror vi är vägen framåt för att göra saker och ting starkare, effektivare och roligare. Det gäller vår verksamhet lika mycket som för din.

Vår resa mot Faktor började redan år 1955. Det året bestämde sig revisor Thage W Larsson för att öppna en bokförings- och revisionsbyrå i hemmet i Tomelilla på Österlen. Det visade sig vara ett framgångsrikt drag.

Redan 1961 fick Thage förfrågan från Ystad om att flytta in rörelsen till staden. Med flytten samma år fick verksamheten namnet Ystads Bokföringsbyrå AB och i det namnet byggde Thage upp företaget i Ystad under hela 20 år.

År 1981 lämnade Thage över förtroendet till dottern Iréen Gabrielsson som odlade företaget till trygghet och gav verksamheten en självklar plats i Ystad och närområdet under namnet Yrev.

Under 2013 tog de över driften och sedan 2017 äger Iréens son Johan Gabrielsson verksamheten ihop med Håkan Ekstrand. Tillsammans öppnade de kontoret i Skurup samma år och 2021 tog verksamheten namnet Faktor.

Dagens Faktor är vem vi är tack vare en historia av väl bevarade erfarenheter, lokalt engagerade krafter och den bestämda ambitionen om att alltid hjälpa våra kunder att göra det de gör bäst.

Bli en av oss

Karriär

Faktor är ett tredje generationens familjeföretag som förstår vikten av långsiktiga och personliga kundrelationer. Vi är också ett ambitionsbaserat företag som strävar efter att varje steg vi tar ska vara ett som leder oss mot en än mer kompetent och problemlösande framtid.

Vårt uppdrag

Våra kunder finns i alla branscher och i storlek som varierar från små enskilda firmor till stora koncerner. Gemensamt för dem är att de alla bär en önskan om att kunna utvecklas som verksamhet och hela tiden veta att de står stabilt i sin ekonomi. Vår uppgift är att underlätta och tillrättalägga så att våra kunder alltid har de underlag de behöver för att kunna fatta grundade beslut.

Att arbeta hos Faktor

Hos oss arbetar du i en hemtrevlig miljö på ett av våra lokala kontor. Vi tror på att släppa gränserna fria för dina utvecklingsmöjligheter och hjälper dig med utbildning för att du ska nå de mål du vill nå hos oss. Hos oss får du arbeta nära erfarna kollegor men samtidigt ansvara för dina egna områden. För oss är det viktigt att ta vara på kunskaper och ambitioner hos våra anställda, de är nyckeln till att vi tillsammans åstadkommer små underverk i intensiva arbetsperioder – något vi sedan kan fira tillsammans under gemensamma aktiviteter.

Intresseanmälan

Skulle vi inte efterfråga din tjänst just nu och du tror att du hade passat bra i vårt team, då vill vi gärna veta vem du är ändå. Skicka in din intresseanmälan direkt så hör vi av oss.

Skicka en intresseanmälan

Lediga tjänster

Vi har inga lediga tjänster för tillfälligt men vi tar gärna emot din intresseanmälan ändå. Använd länken här ovanför eller skicka CV och personligt brev till ansökan@faktor.se.