Vår historia

Om Faktor

Du ska ägna dig åt det du gör bäst. Det är vår största övertygelse. Att göra tid och rum för att låta var och en göra det vi är bäst på, tror vi är vägen framåt för att göra saker och ting starkare, effektivare och roligare. Det gäller vår verksamhet lika mycket som för din.

Vår resa mot Faktor började redan år 1955. Det året bestämde sig revisor Thage W Larsson för att öppna en bokförings- och revisionsbyrå i hemmet i Tomelilla på Österlen. Det visade sig vara ett framgångsrikt drag.

Redan 1961 fick Thage förfrågan från Ystad om att flytta in rörelsen till staden. Med flytten samma år fick verksamheten namnet Ystads Bokföringsbyrå AB och i det namnet byggde Thage upp företaget i Ystad under hela 20 år.

År 1981 lämnade Thage över förtroendet till dottern Iréen Gabrielsson som odlade företaget till trygghet och gav verksamheten en självklar plats i Ystad och närområdet under namnet Yrev.

Under 2013 tog de över driften och sedan 2017 äger Iréens son Johan Gabrielsson verksamheten ihop med Håkan Ekstrand. Tillsammans öppnade de kontoret i Skurup samma år och 2021 tog verksamheten namnet Faktor.

Dagens Faktor är vem vi är tack vare en historia av väl bevarade erfarenheter, lokalt engagerade krafter och den bestämda ambitionen om att alltid hjälpa våra kunder att göra det de gör bäst.