Lindblad reklam

Faktor visade
vägen till vinst

"Egentligen arbetar vi i en företagares dröm. Vi har fått mer tid till det vi är bra på, mer tid till våra familjer och dessutom ökat verksamhetens vinstmarginal." Så låter det när Jens på Lindblad reklam berättar om samarbetet med Faktor.

Att inse sitt företags behov

För fem år sedan förstod Jens och Johan på Lindblads reklam att de behövde en förändring. De hade varken kunskapen eller tiden att bidra med till sin dåvarande revisor i redovisningsarbetet. De ville ägna tiden åt sin egen verksamhet och insåg att de behövde en byrå med full service snarare än bara en revisor. Det var då de kontaktade Faktor.

Började med revision och slutade med vinst

"Vi inledde samarbetet med endast revision. Men snart märkte vi att vi ville ha en tätare kontakt. Idag har vi lämnat över i stort sett allt, och det är ett sådant enormt lugn", berättar Jens och skrattar till. "Med varje månadsrapport får vi ovärderlig feedback där Faktor visar vad som är bra eller höjer ett finger åt sånt vi ska vara vaksamma på. Det var så vi nådde en betydligt bättre vinstmarginal."

Rätt frågor driver verksamheten framåt

"Tryggheten i att någon som vi kan lita på övervakar vår ekonomi är väldigt värdefull. Men utvecklingen ligger nästan mer i deras frågor. Ibland ber de oss tänka fem år framåt eller ställer en fråga som tvingar oss tänka ett varv extra", förklarar Jens. "Det är raka puckar och de förklarar allting tydligt och enkelt."

Förtroendet ger stabilitet

"Faktor ser allt och sätter det i perspektiv åt oss. Både materialinköp, personal och försäljning. Förtroende att släppa in någon bygger man ju över tid, och Faktor har bevisat om och om igen att vi kan lita på dem", säger Jens tryggt. "Jag och Johan har fått ett ekonomiskt lugn, vi har en buffert och vi vet att våra ekonomiska svängningar är mycket jämnare."

Ta med redovisningen redan i första budgeten

"Om jag hade nystartat idag hade jag definitivt tagit med min redovisningsbyrå i min första budget. Du får inga pengar för att du själv gör din bokföring och du har inte helt koll på lagar och regler från början, så tänker jag. Tar jag med det från början vet jag att jag kommer på rätt spår direkt", avslutar Jens.